Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kanser Taramaları Eğitimi Gerçekleştirildi.

Haber Tarihi: 20.03.2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 22 Şubat 2024 tarihinde Dünya Kanser Günü kapsamında Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Zeynep Türk’ü davet ederek “Kanser Taramaları Eğitimi” gerçekleştirildi. Dr. Zeynep Türk sunumunda, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanseri gibi yaygın kanser türlerine ilişkin ülkemizde güncel kanser tarama yöntemleri, uygulama teknikleri, sonuçların değerlendirilmesi ve yönetimi gibi konulardan bahsetti. Etkinliğe 80 öğrenci, akademik ve idari personel katılım sağladı. Sunumların ardından katılımcıların soruları yanıtlandı.

• Yükseköğretimde Kalite Kültürü Oluşturulmasında Öğrencilerin Rolü Eğitimi gerçekleştirildi.

• Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yavuz CENGİZ, Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK’i ziyaret etti.

• Sağlık Bilimleri Fakültesi Bayramlaşma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

• Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

• Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı

• Bartın Orman Fakültesi ve Fakültemiz iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

• 1 Nisan 2024 Tarihli Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

• BARÜ’de Yeni Nesil Akıllı Takip Sistemleri İle Basınç Yaralarında Erken Uyarı Sistemi Geliştirilecek!

• 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 2. Dönem Başvuruları Hakkında

• Fakültemiz Öğrencilerinde Kalite Kültürünü Yaygınlaştırmak Amacıyla Eğitimler Gerçekleştirildi