image/svg+xml
image/svg+xml

İklim Değişikliği Mücadelesinde Ebenin Rolü Sempozyumu Düzenlendi.







                                                                                                                                                                    Yayınlanma Tarihi: 07.05.2024

İklim Değişikliği Mücadelesinde Ebenin Rolü Sempozyumu Düzenlendi.

21- 28 Nisan Ulusal Ebeler Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Etkinlikleri kapsamında Fakültemiz Ebelik Bölümü tarafından “İklim Değişikliği Mücadelesinde Ebenin Rolü Sempozyumu” 2 Mayıs 2024 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Sempozyumun açılışını Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Hacer YALNIZ DİLCEN ve Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hülya TÜRKMEN gerçekleştirdi. Sayın DİLCEN konuşmasında “Ebeler, iklim değişikliği mücadelesinde önemli bir rol oynamaktadır. Anne ve bebek sağlığı hakkında farkındalık yaratarak, anneleri ve bebekleri iklim değişikliğinin etkilerinden koruyarak ve sürdürülebilir anne ve bebek bakımı uygulamalarını teşvik ederek daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunabilirler.” şeklinde bitirerek sözü Doç. Dr. Hülya TÜRKMEN’e yönlendirmiştir. Sayın TÜRKMEN ise “İklim değişikliği, günümüzün en önemli küresel sorunlarından biridir. Bu karmaşık problem, deniz seviyelerinin yükselmesi, aşırı hava olayları ve gıda güvensizliği gibi birçok olumsuz sonuca yol açmaktadır. İklim değişikliğinin etkileri tüm insanları etkilemektedir, ancak gebe kadınlar, yenidoğanlar ve bebekler gibi en savunmasız gruplar için risk daha yüksektir.” şeklinde konunun önemine vurgu yaparak konuşmacıları davet etmiştir.

Etkinlikte Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bihter AKIN “2024 ICM Teması Ebeler: Yaşamsal Bir İklim Çözümü” konulu ilgi çekici bir sunum gerçekleştirdi. Sayın AKIN konuşmasına “ebelerin iklim değişikliği mücadelesinde oynayabilecekleri kritik rolünün öneminden bahsederek” başlayarak sunumuna geçmiştir. Sunumda, ebelerin anne ve babalara sürdürülebilir yaşam tarzları ve sağlıklı gebelik uygulamaları hakkında bilgi ve rehberlik sağlayarak, bebeklerin sağlıklı doğmasına ve sağlıklı bir şekilde büyümesine katkıda bulunabilecekleri belirtilmiştir.

Etkinlik Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aysel BÜLEZ’in “İklim Değişikliği ve Gebelik” sunumuyla devam etti. Sunumunda Sayın BÜLEZ, iklim değişikliğinin gebelik ve doğum üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerini incelemiştir. Sunumda, hava kirliliği, aşırı sıcaklıklar ve su kıtlığı gibi iklim değişikliğine bağlı faktörlerin gebelik komplikasyonları, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı gibi riskleri artırabileceği belirtilmiştir.

Akademisyen, ebe, hemşire ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.

 

  • Fakültemizde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında “Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü” Sempozyumu gerçekleştirildi.

  • Fakültemizde Öğretim Görevlileri ile Toplantı Gerçekleştirildi.

  • Güzellik Sektöründe El Hijyeni Eğitimi Düzenlendi.

  • Fakültemiz Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencilerine Yönelik “Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon” Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Fakültemizde Araştırma Görevlileri ile Toplantı Gerçekleştirildi.

  • İklim Değişikliği Mücadelesinde Ebenin Rolü Sempozyumu Düzenlendi.

  • Yükseköğretimde Kalite Kültürü Oluşturulmasında Öğrencilerin Rolü Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yavuz CENGİZ, Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK’i ziyaret etti.

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Bayramlaşma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.